GF677 Şeftali Badem Anacı
Garnem Şeftali Badem Anacı
Damla Sakızı Anacı
Çelik Köklendirme Toprağı Paper Pot
Ucb1 Fıstık Anacı
Myrobolan Anaç
Maxima 14 Kiraz Anacı
Aşısız Antep Fıstığı Anacı (Tüplü)
Anaç, meyve fidanı yapmak yapmak için aşılanan ana üretim materyalidir. Bu anacın üstüne aşı gözü aşılanır ve fidan haline gelir. Fidan üretiminde kullanılan anaç veya çöğür, aşı yapılan bitkiye verilen isimdir. Klasik anaçlı fidan demek o bitkinin çekirdekten yetişen bitkisine yapılan aşı ile üretilen fidan demektir.
Şeftali ve badem melezi olan GF677 klon anacı çok kuvvetli bir anaçtır ve Nematoda karşı dayanıklıdır. Kuru, kireçli ve ormandan bozma,yamaç araziler için çok uygun bir anaç çeşididir. Doku kültürü üretimi veya çelikten üretimle çoğaltılabilen GF677 Anacı şeftali türleri ile aşı uyumu çok iyidir.
Kireçli ve ağır topraklara kolay adapte olandemir klorozuna, kök ur nematodlarına çok dayanaklı bir anaçtır. Şeftali ve Nektarin üretimi yapılan sahaların bozulup tekrar Şeftali Nektarin bahçesi kurulmasına imkan tanır. Kuvvetli bir anaç olup meyve üzerinde de çok olumlu etkileri gözlemlenir.
Antep Fıstığı için en yeni en popüler bir anaçtır. UCB 1 Antep Fıstığı Anacı bitkiyi hızlı büyütür ve hızlı verime getirir. Antep Fıstığı Fidanı üretiminde son yıllarda en çok tercih edilen anaç UCB 1 Antep Fıstığı Anacı’dır. UCB 1 Antep Fıstığı Anacı endüstri de en geniş dikim alanı olan ve en çok test edilen anaçtır. UCB 1 Antep Fıstığı Anacı doku kültürü laboratuvarlarında üretilir. UCB 1 Antep Fıstığı Anacı doku kültürü olmasının sağladığı avantajlar nedeniyle üreticiler tarafından en çok tercih edilen anaçtır.
Antep Fıstığı Fidanı üretiminde kullanılan anaçlar Sakız Ağacı, Antep Fıstığı Çöğürü, Menengiç (Çıtlık-Çitlembik), buttum çöğürü anaçları kullanılmaktadır.