Fidanlık, Tüm Fidan Çeşitleri
menubar
Sepetim Giriş Yap
750 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE ÜCRETSİZ KARGO

GF677 Şeftali Badem Anacı

Bu kategoride GF677 ŞEFTALİ-BADEM ANACI ile ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşabilir GF677 ŞEFTALİ-BADEM ANACI fiyatlarını görebilir ve online sipariş verebilirsiniz.
%17
İndirim
29.90 TL
En geç 26 NİSAN 2024 Cuma günü kargoda
Kargo
Benzer Ürünler

GF677 Şeftali Badem Anacı Nedir? Özellikleri Nelerdir?

GF677 şeftali badem anacı; Fransa’da bulunan INRA Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen, şeftali ve badem melezi bir anaçtır. Ülkemizde ve dünyanın farklı ülkelerinde yaygın olarak kullanılan anaç türlerinden biridir. Özellikle Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerde kullanılır ve sahip olduğu özellikler ile buralara kolaylıkla uyum sağlar.

GF677 anacı; badem, şeftali ve nektarin ile yüksek seviyede aşı uyumu gösterir. Aşı sonrasında kuvvetli ağaçlar meydana gelir ve ağaçların meyveleri de renkli ve iri olur.

GF677 Şeftali Badem Anacı Özellikleri

GF677 şeftali badem anacı, sahip olduğu özellikler ve kolay uyum sağlaması ile günümüzde yoğun olarak tercih edilir. Anacın sahip olduğu özelliklerden öne çıkanlar şu şekilde sıralanabilir:

GF677, şeftali X badem melezi hibrit bir anaçtır.

Günümüzde yaygın olarak kullanılan kuvvetli kök yapısı olan anaçlardan biridir.

Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerde sıklıkla tercih edilmektedir.

Ülkemizde de özellikle Akdeniz bölgesi ve çevresinde kullanılmaktadır.

Kireçli ve kısıtlı sulama şartlarına sahip topraklarda bademler için ideal anaçtır.

Anaca aşılanan çeşit kısa zamanda verime yatar ve yüksek meyve verimliliği sağlar.

Acı badem anacına kıyasla %15-%20 daha az taç yapmaktadır.

Toprak kökenli hastalıklara dayanıklıdır ve yaz aylarında susuzluğa dayanımı Garnem badem anacından iyidir.

GF677 şeftali badem anacının bazı özellikleri bu şekildedir. Bunların dışında söz konusu anaç, kök çürüklüğü ve kök boğazı çürüklüğüne karşı bir hassasiyete sahiptir. Bu yüzden bakımının doğru şekilde yapılması gerekir.

GF677 Şeftali Badem Anacı Nasıl Dikilir?

Dikim için ilgili alandaki toprağın hazırlanması gerekir. Daha sonra ise her fide için 60-80 cm derinliğinde çukurlar kazılmalıdır. Fideler toprakla buluşturulurken, yanmış hayvan gübresi kullanabilir.

Normal şartlar altında şeftali ağacı sökülen yere, hemen şeftali fidanının dikilmemesi gerekir. Aksi durumda istenen verimlilik yakalanamaz ve farklı sorunlar yaşanır. Ancak şeftali ağacı sökülen yere hemen GF677 anacı dikilebilir. Bu özelliği, bazı durumlarda ciddi anlamda avantaj sağlar.

GF677 şeftali badem anacı, her ne kadar kuraklığa karşı dayanıklı olsa da, belli aralıklarla sulanması gerekir. Özellikle fidanın ilk dikildiği dönemde, sulama konusuna ekstra bir hassasiyet gösterilmesi yararlı olacaktır.

whatsapp Tıkla İletişime Geç - +90 (542) 119 99 82