Fidanlık, Tüm Fidan Çeşitleri
menubar
Sepetim Giriş Yap
1000 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE ÜCRETSİZ KARGO

Biberiye Fidanı

Labiatae (Ballıbabgiller) familyasına ait olan biberiye dik büyüyen, çok sayıdaki dallarıyla, 1-2 m boylanabilen, kışın yapraklarını dökmeyen, çok yıllık, çalı görünümlü bir bitkidir.
%6
İndirim
84.90 TL
En geç 16 EYLÜL 2024 Pazartesi günü kargoda
Kargo

Saksıda

0 - 50 cm

Benzer Ürünler

 

BİBERİYE FİDANI ÖZELLİKLERİ

Labiatae (Ballıbabgiller) familyasına ait olan biberiye dik büyüyen, çok sayıdaki dallarıyla, 1-2 m boylanabilen, kışın yapraklarını dökmeyen, çok yıllık, çalı görünümlü bir bitkidir. Biberiyenin kuşdili, urum çiçeği, beyaz püren ve pürem gibi yöresel adları da vardır. Yaprakları 1-2 cm boyunda ve 2-3 mm enindedir. Şerit şeklinde deri gibi sert yaprakların üst yüzü parlak yeşil, alt yüzü gri renklidir. Bu familya üyelerinden eterik yağ elde edilir. Çok sayıdaki çiçekler, dalların üst kısımlarına doğru bulunurlar. Yaprak ve çiçekleri şifalıdır. Gıda, parfüm ve ilaç sanayinde kullanılan bitki, süs bitkisi olarak da değerlendirilir. Çiçekleri Viole rengindedir. Çiçeklenme mevsimi ilkbahardır. Yüzlerce fidan çeşidini bünyesinde bulunduran fidanlık.com.tr adresinize teslim fidanı çeşitleri ve %100 müşteri memnuniyeti garantisi sunmaktadır. Seçim yaptığınız ürünleri güvenli alışveriş seçeneği ve hızlı kargo gönderimi ile en kısa zamanda adresinize ulaştıran fidanlık.com.tr alanında lider firmalar arasında bulunmaktadır.

İklim ve Toprak İsteği :  Yabani olarak büyüyen biberiye her yerde yetişebilen bir bitkidir. Akdeniz bölgesinin verimsiz yamaçlarında gelişebilir. Güney Avrupa makiliklerinde doğal yayılış gösterir. Güneşli yerler ve ılıman iklim ister. Soğuğa fazla dayanmaz. Killi-kumlu, zengin ve rutubetli toprak ister ama kuru bölgelerde yetişir. Kültürü yapıldığında istenilen toprak tipi tınlı topraktır.

Hasat Depolama : Bitki çiçeklenme döneminde veya çiçeklenmeden sonra biçilir. Yapraklarından ayrılır. Yapraklar çiçeklenme aşamasından önce Şubat ve Mart döneminde toplanır. Gölge de özenle kurutulur. 350 C'nin üstünde ki yapay ısıda kurutulduğunda başlıca etken maddesi olan eterli uçucu yağ kaybedilir, bu nedenle daha soğuk bir kurutma yöntemi tercih edilmelidir.

whatsapp Tıkla İletişime Geç - +90 (542) 119 99 82