Fidanlık, Tüm Fidan Çeşitleri
menubar
Sepetim Giriş Yap
750 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE ÜCRETSİZ KARGO
Tarraco Badem Fidanı

Tarraco Badem Fidanı

Tarraco Badem Fidanı

Tarraco badem fidanı, İspanya’da 1991 yılında geliştirilen bir badem türüdür. Yarı dik olarak büyüyen bir ağç yapısına sahip ve orta güçlü bir çeşittir. Tarraco badem çeşidi yarı bodurdur ve sık dikim için oldukça uygundur. Hatta sık dikim için en uygun türlerden birisi olarak gösterilir. Bunların yanında budama ile şekillendirilmesi kolay bir çeşittir.

Tarraco Badem Fidanı Özellikleri

Islah programı ile geliştirilen Tarraco badem fidanı, sahip olduğu farklı özelliklerle dikkat çeker. 

Tarraco badem çeşidi çiçeklenmesi diğer çeşitlere kıyasla geçtir.

Tarraco badem çeşidi kendine verimlidir. Ancak daha yüksek verim almak için tozlayıcı kullanılabilir. Tozlayıcı olarak Penta ve Marinada tercih edilebilir.

Tarraco badem çeşidi yaprak et yanıklığına (RedLeafBlotcha) karşı hassastır fakat fusiccocuma hastalığına karşı dayanıklı bir çeşiittir.

Tarraco badem çeşidi orta ve geç sezonda hasat edilir.

Meyvesinin iç ağırlığı yaklaşık 1,7 gramdır ve meyve iç randıman %32-35 düzeyindedir.İkiz meyve oranı %0’dır.

Genel özellikleri bu şekilde olan Tarraco badem fidanı, mutlaka Penta ve Marinada türleri ile birlikte ekilmelidir. Aksi durumda meyve verimi istenen seviyede olmaz.

Bu türün geç çiçeklenmesi, özellikle bahar aylarında don olaylarının görüldüğü bölgelerde sorun yaşamamasını sağlar. Tarraco badem çeşidinin çiçeklenme süresi yaklaşık olarak ferragnesten 10 gün sonradır. Ayrıca yoğun şekilde çiçeklenir. Bu özelliği genel olarak Marinada badem türü ile benzerlik gösterir. Söz konusu benzerlik nedeniyle iki türün bir arada kullanılması tavsiye edilir.

Budama ile terbiyesi kolay olan bu tür, istenildiği gibi şekillendirilebilir. Ayrıca orta seviyede dallanma yoğunluğuna sahip, yarı dik büyüyen bir türdür.

Tarraco Badem Fidanı Dikimi

Tarraco badem fidanı, yarı dik büyür ve bundan dolayı sık olarak dikilebilir. Dikim için öncelikle arazinin hazırlanması gerekir. Bu noktada arazinin sürülmesi ve tamamen yanmış hayvan gübresi ile gübrelenmesi uygun olacaktır. Hazırlık sürecinden sonra gerekli dikim mesafesi ayarlanarak fidanların nereye dikileceği belirlenmelidir.

Dikim için 70 cm derinliğinde ve genişliğinde çukurlar hazırlanmalıdır. Fidanların aşılı kısmı yukarıda kalacak şekilde dikim yapılır ve son olarak da can suyu verilir.

whatsapp Tıkla İletişime Geç - +90 (542) 119 99 82