Fidanlık, Tüm Fidan Çeşitleri
menubar
Sepetim Giriş Yap
1000 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE ÜCRETSİZ KARGO

Alyanak Kayısı Fidanı (Tüplü)

Bu kategoride Alyanak Kayısı Fidanı ile ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşabilir Alyanak Kayısı Fidanı fiyatlarını görebilir ve online sipariş verebilirsiniz.
54.90 TL
Benzer Ürünler

Alyanak Kayısı Fidanı

Alyanak kayısı fidanı, kayısı yetiştiriciliğinde yoğun olarak tercih edilen bir türdür. Gösterişli meyve taneleri ve yüksek albenisi ile dikkat çeker. Raf ömrünün uzun olması ve sorunsuz bir şekilde taşınabilmesi, ihracatta tercih edilen bir tür olmasının bazı nedenleridir. Ayrıca alyanak kayısı fidanı hızlı bir gelişim gösterir ve tozlayıcı olarak da Tokalıoğlu ve Iğdır Şalağı kullanılır.

Alyanak Kayısı Fidanı Özellikleri

Alyanak kayısı fidanı, sadece meyvesinin gösterişli görüntüsünden dolayı değil, aynı zamanda diğer üstün özellikleri nedeniyle de tercih edilir. Bu fidanın öne çıkan özellikleri genel olarak şu şekildedir:

  • Yayvan ve çok verimli bir türdür.
  • Güçlüdür ve iklim şartlarına dayanıklı bir gelişim göstermektedir.
  • Meyveleri genellikle orta iriliktedir ve yanak bölümleri olgunlaştıkça kızarır.
  • Meyvesinin et dokusu orta sertlikte ve turuncu renklidir.
  • Çekirdeği acıdır.
  • Hızlı gelişen alyanak kayısı fidanı, dikiminden 2-3 yıl sonra meyve vermeye başlar.
  • Hasat tarihi bölgelere göre farklılık gösterir, ancak genel olarak Haziran başından itibaren hasat edilmeye başlanır.
  • Saksıda yetiştirilmeye uygun bir türdür.

Alyanak Kayısı Fidanı Dikimi Nasıl Yapılır?

Alyanak kayısı fidanı, diğer kayısı türleri gibi kışları uzun ve yağışlı, yazları ise sıcak olan bölgeleri sever. Kayısı denildiğinde akla ilk olarak Malatya gelse de, Türkiye’nin birçok bölgesinde yetiştirilebilir.

İklim şartları uygun olan bölgelerde dikimler genellikle bahar aylarında yapılır. Ancak söz konusu fidan, yılın hemen her döneminde dikilebilir. Eğer ilgili alana birden fazla fidan dikilecekse, dikim aralığı 4x5 m olacak şekilde ayarlanmalıdır.

Alyanak kayısı fidanı dikiminde 40-50 cm derinliğinde çukurlar kazılması yeterli olacaktır. Bu noktada çukurların genişliğinin de en az 45-50 cm olması gerektiği unutulmamalıdır. Dikim işleminden sonra fidanlar düzenli olarak sulanmalıdır. İlk zamanlardan sonra ise fidanların 15 günde bir defa sulanması yeterli olacaktır.

whatsapp Tıkla İletişime Geç - +90 (542) 119 99 82